Båtsamverkan

Varje år stjäls ett stort antal båtmotorer. För att reducera stölderna MotorStoldjobbar Polisen, försäkringsbranschen och Larmtjänst aktivt med Båtsamverkan, som startades av dessa organisationer 2013. Båtsamverkan innebär bl.a. att båtägarna tillsammans ser om varandras båtar och är uppmärksamma på vilka som rör sig i området. Se vidare information hos Larmtjänst. Läs även materialet Samverkan mot båtbrott, som beskriver hur man ska jobba för att minska, förebygga och skydda sig mot båtbrott.

Finnasandens Båtförening är ansluten till Båtsamverkan.

Du som medlem bör hålla koll på din båt och utrustning men även vara vaksam på om det förekommer onormala aktiviteter i hamnen. Var uppmärksam på personer som rör sig i området utan synbart ärende. Om du misstänker att en stöld är på gång eller ser personer och fordon som uppträder misstänkt ska du kontakta Polisen, se nedan.

Från Polisen:
Du är alltid välkommen att ringa Polisen om du misstänker brott. Polisens uppgift är inte bara att utreda brott, utan också att förebygga och förhindra brott. Kontakta Polisen vid minsta misstanke.
Ring 114 14 – när du vill anmäla brott,  tipsa Polisen eller har frågor.
Det händer ibland att folk ringer 114 14 i ärenden som egentligen är akuta, och hamnar i lång telefonkö – var inte rädd för att ringa 112 om det verkligen behövs.