Julbad 2023!

På Julafton klockan 11:00 är det dags för årets Julbad! Alla är välkomna att delta! Vi samlas nere vid hamnen och Niklas från styrelsen ser till att klubbhuset är varmt, för den som vill byta om där. Han utlovar också julfika!

Välkomna till Julbadet 2023! Det är skönt i vattnet enligt Tomten!

Upptagning av båt & bom

Båtsäsongen säsongen går mot sitt slut och snart är det dags att ta upp båtar och bommar. Några datum:

  • Alla båtar ska vara upptagna senast nu på söndag 15/10.
  • Alla bommar ska vara upptagna senast lördag 21/10 som är höstens Bomdag. För mer info, se sidan Bomdag.
    OBS! För att veta vilken bom man ansvarar för att ta upp gäller följande enkla regel: man hanterar den av sina bommar som ligger närmast land.

Den som vill ha sin båt kvar i vattnet efter 15/10 måste begära dispens från styrelsen, se sidan Ordningsregler.

Höst

Återstående arbetsdagar

Uppdatering 230514

Vi räknar med att reparationen av piren blir klar under kommande vecka, och har därför planerat in ytterligare 2 arbetsdagar kommande lördagar, 20/5 och 27/5 och vi kör 9-13 som vanligt. Fokus blir helt och hållet på snickeri och att återställa pirens övertäckning i trä. Uppgiften innebär att det även kan en del tyngre lyft.

För generell info, se sidan Arbetsdagar – Allmänt.

Medlemmar med fast båtplats loggar in och bokar sitt deltagande via hemsidan på respektive arbetsdag, övriga bokar via  mail till admin@finnasandens-bf.se.

Vi hoppas på bra uppslutning, och som vanligt väntar trevligt fika!

===

Denna vår kommer vi att genomföra en reparation av piren genom att fortsätta monteringen av stålplåtar. Entreprenören är på plats med kran, flotte och arbetsbåt. Pålar och plåt ligger på hamnplan. Arbetet startar inom kort.

Detta innebär att vi behöver anpassa datumen för vårens arbetsdagar en del. Hittills har vi genom för tre arbetsdagar, men det kommer att bli åtminstone en till, kanske två?

Vi behöver dock invänta att arbetet på piren blir klart, innan vi kan bestämma datum för de återstående arbetsdagarna. Så fort vi har dessa datum kommer de att läggas upp på hemsidan så att man kan boka in sig. Vi återkommer då med en blänkare via mail.

Lördag 13/5 – Vårens bomdag!

Vårens bomdag är nu på lördag 13/5. Det är sista dagen för dig som medlem att lägga i din bom. Bommar som från och med söndag morgon (14/5) ligger kvar på land kommer att läggas i av föreningen. Båtplatsens innehavare (eller i aktuella fall andrahandshyrare) får då betala en avgift (400/500 kr). OBS! Den som hyr en plats i andra hand ansvarar för att bommen läggs i och tas upp i tid (dvs. detta ansvar ligger inte på platsens ordinarie innehavare).

Vilken av mina bommar har jag ansvar för? Följande enkla regel gäller: man ansvarar för den av sina bommar som ligger närmast land, och vid det bomfästet sitter båtplatsens nummerskylt på bryggan.

Se sidorna Bomdag och Avgifter för mer info.